Vlekkem Kermis 2010.

Vlekkem, met hoop en al driehonderd inwoners, heeft een sociaal leven om u tegen te zeggen.

Het won dit jaar al de Oost-Vlaamse wedstrijd Dorp op Stap en trok massaal naar Brussel
met streekproducten, maar wie denkt dat het dorpje op zijn lauweren gaat rusten, komt bedrogen uit.

Op 18 en 19 september heeft de jaarlijks grote kermis plaats en dat zal heel de regio geweten hebben.
‘Er is maar één probleem’, zegt coördinator Marc Coppens
‘Ons dorp wordt stilaan te klein om het groeiend aantal activiteiten te herbergen.
We moeten een en ander beginnen inperken.’

Aan Vlekkemkermis werken zowat alle plaatselijke verengingen mee: vzw Parochiale Werken,
de kerkraad, KVLV, het Rommelmarktteam, Kunst in Vlekkem en vzw Priester Daens.

Ieder gezin telt wel een lid uit een van die organisaties en daardoor is er geen gebrek aan medewerkers.

De activiteiten starten op zaterdag met een familiewandeling van 8, 10 of 14 kilometer langs Zonnegem en Vlierzele.

Zondag vroeg in de ochtend start de rommelmarkt in de verkeersvrije straten van het dorp.

Na de eucharistieviering van 11 uur – het jaargetijde van wijlen burgemeester en kunstenaar Herman De Somer
heeft op het dorpsplein een volksreceptie met aperitiefconcert plaats.

Vanaf 11 uur gaan ook de kunsttentoonstellingen open op vier locaties: het oud atelier van De Somer, de vierkantshoeven van Christiaan Van Den Steen en van Gilbert Clompen en de parochiezaal.

In de kerk stelt de heemkundige kring van Erpe-Mere oude klasfoto’s tentoon uit alle deelgemeenten
van Erpe-Mere.

In de namiddag zijn er demonstraties met roofvogels, degustatiestands met Vlekkemse vlaaien en kermisambiance in De Herleving.

 

Vlekkem kermis 2011.

Elk jaar in het derde weekend van september barst het kleine Vlekkem uit zijn voegen met kunst, wandelingen, een rommelmarkt en kermisplezier. Alle Vlekkemse verenigingen zijn druk in de weer om van het septemberkermisweekend een belevenis voor de wijde regio te maken.

Er zijn dit jaar op de lustrumeditie redenen te over om het extra feestelijk te doen. De pas beëindigde renovatie van de parochiezaal in de Voistraat bijvoorbeeld en het gerenoveerde historisch kleibeeld van patroonheilige Lambertus dat feestelijk wordt onthuld.

Op zaterdag 17 september om 14uur start de kunstexpo met vijftig kunstenaars op vijf verschillende locaties: in de parochiezaal, in het atelier van wijlen Herman De Somer en in de schuren en op drie binnenkoeren van drie vierkantshoeven. ‘De vraag naar artistieke ruimte was dit jaar zo groot dat we een bijkomende vierkantshoeve moesten zoeken’, zegt algemeen coördinator Marc Coppens.

‘We hebben die gevonden in de Voistraat bij de familie De Moerloze. In de twee andere hoeves van Christiaan Van Den Steen en Gilbert Clompen die vroeger al werden ingeschakeld, zijn de kunstenaars opnieuw te gast. In de kerk loopt een tentoonstelling van de heemkundige kring over de molens in Erpe-Mere.’

Familiewandelingen

Eveneens om 14 uur starten twee familiewandelingen van respectievelijk 7 en 14 kilometer (deelnemen kost 2 euro, inschrijven in de parochiezaal) en om 17 uur wordt aan de kerk het beeld van de heilige Lambertus onthuld dat Aalstenaar Aurel Uytterhaegen de voorbije maanden heeft opgeknapt. De man gaf ook het Heilig Hartbeeld aan het pleintje in de Keerstraat een fris kleurtje.

Zondag start van in de vroege ochtend de Rommelmarkt met ruim 250 standen. Na de eucharistieviering van 11 uur heeft een gratis aperitiefconcert plaats met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Erpe. In de namiddag zijn er gratis attracties voor oud en jong.

Op maandag 19 september is er kermisambiance in café De Herleving na de zielmis van 10 uur.

 

B4_G693FGE3Q.1_ERPvlekkem1.jpg.h170

 

Vlekkem kermis 2012.

Vlekkem feest dit jaar zonder kunst

3a3ce046-00b0-11e2-a443-97168c04130f_original.jpg.h380.jpg.568
Het Vlekkems feestweekend van 22 en 23 september heeft dit jaar plaats zonder het traditionele ‘Kunst in Vlekkem’ maar er is wel onder meer een grote rommelmarkt, een wandeling, en een aperitiefconcert met zangeres Eveline.

Het kleinste dorp uit de Denderregio barst elk jaar in september uit zijn voegen met zijn septemberkermisweekend. Dat is ook dit jaar het geval, al zullen bezoekers deze keer niet kunnen flaneren langs het ontmoetingscentrum en de drie grote boerderijen om kunst te gaan bekijken. ‘We nemen op dat vlak eens een sabbatjaar’, zegt kunstorganisator Ghislain Henderickx. ‘Maar volgend jaar is er gegarandeerd opnieuw kunst te zien. Kunstenaars kunnen nu al inschrijven op info.bremenhul@skynet.be’

Kijkwandeling

Maar de andere traditionele ingrediënten zijn er wel. Op zaterdag 22 september heeft een echte Vlaamse kijkwandeling plaats richting Impe en de Smetleedse Poreibossen van naar keuze 7,5 of 14 kilometer. Inschrijven kan best vooraf op voormeld mailadres of op de dag zelf bij het vertrek om 14 uur aan het ontmoetingscentrum in de Voistraat Op zondag 23 september heeft opnieuw de grote rommelmarkt plaats. 180 standen zijn al toegewezen en er kunnen er maximaal nog 50 bij. (info: 0475-32.46.95 na 18 uur).

Op zondag is er kermisambiance in café Herleving, op de weide in Vlekkemdorp en aan het ontmoetingscentrum in de Voistraat. Zangtalent uit buurgemeente Bambrugge zorgt dit jaar voor het gratis aperitiefconcert. Vanaf 12 uur geeft zangeres Eveline Cannoot in tweemaal 45 minuten het beste van zichzelf op het podium van Vlekkemdorp. De 26-jarige zangeres is afkomstig van Erpe en woont nu in Bambrugge. Eveline heeft het muzikale talent van haar moeder die decennia geleden een platencarrière had als Zangeres Ingrid. Eveline startte haar eigen carrière bij de koninklijke harmonie Sint-Cecilia in Erpe waar ze dwarsfluit en tenorsax speelde. Ze volgde verder Woord en Drama en acteerde onder meer bij de Rederijckerkamer Sint-Barnara in Aalst en in het TV-feuilleton Familie. Ze treedt nu geregeld op met live- of bandbegeleiding en nam onder meer de cd’s Lief en Leven en Waarben jij? op.

 

 

Vlekkem kermis 2013.

Wat: Al sinds enkele jaren groeit de kermis van Vlekkem in Erpe-Mere meer en meer uit tot een waar cultuurfeest.
Op zaterdag opent de kunsttentoonstelling om 13.30 uur, de familiewandeling start om 14.30 uur.
Zondag 22 september start de rommelmarkt al vroeg (opbouw om 7 uur) en ze loopt tot 18 uur.
In de parochiezaal is er om 12 uur een aperitiefconcert.
De heemkundige Kring zorgt in de kerk voor een fototentoonstelling.
Oude en nieuwe dorpsgezichten worden met elkaar geconfronteerd.

825ad362-162e-11e3-9e1a-5bb32e0829e2_original.jpg.h380.jpg.568

 

Vlekkem kermis 2014.

Kleinste gemeente grootste kermis en rommelmarkt…

 

Vlekkem kermis 2015.

Gouverneur Jan Briers opent dit weekend de grote kermis van Vlekkem, het kleinste dorp van Erpe-Mere.
“De burgemeester zal samen met de gouverneur zaterdag om 13.30 uur onze kermis openen tijdens de openingsreceptie voor de inwoners van Vlekkem”, vertellen de organisatoren fier.
De organisatie bokste opnieuw een mooi programma in elkaar.
Vanaf 14 uur valt er vanalles te beleven in hun dorp.
“Naast onze zevende kunst in Vlekkem met werken van 46 kunstenaars in de parochiezaal, kerk, vierkantshoeve en het atelier van wijlen Herman De Somer is er ook een familiewandeling van 10 kilometer en familiefietstocht van 30 kilometer.”
Die starten beiden aan het ontmoetingscentrum in de Voistraat en kosten 2 euro. Kinderen betalen 1 euro.
Zondag is er vanaf 7 uur en tot 18 uur een grote rommelmarkt. De kunsttentoonstelling is van 10 tot 19 uur te bezichtigen.

Vlekkem kermis 2016.

Zaterdag 17 september
14 u: 8ste Familie-wandeling rond Vlekkem (8 km) – 3de Familie-fietstocht rond Vlekkem en door de rozen-, planten- en boomkwekerijenstreek onder Wetteren (29 km) – Inschrijven, betalen en vertrek: Parochiezaal (14-15 u) – Deelname: 2€ volwassenen – 1 € kinderen tot 12 jaar (incl.: een gezonde versnapering en een drankje).
Vanaf 14 u: Parochiezaal: Tentoonstelling van schilderijen en keramiekwerken van Ignace Hendrickx (Lede) (tot 19 u) en Kermiscafé.
17 uur: H. Misviering in de St.-Lambertuskerk voor alle parochianen en jaarmis voor Herman De Somer.

Zondag 18 september
7 u: Reuze rommelmarkt

Vanaf 7 u: Parochiezaal: Kermiscafé – Tentoonstelling van schilderijen en keramiekwerken van Ignace Hendrickx (Lede) (van 9 u tot 19 u)
12 u: Parochiezaal: Gratis aperitief voor iedereen, aangeboden door de organisatoren van de Rommelmarkt en concert door ‘t Klein Muziekske van Erpe
14.30 u: Majoretten en Trommelkorps van Erondegem (Parochiezaal) – Kermisattracties (Paardestraat) – Vuurwerk.

Maandag 19 september
10 u: Zielenmis ter nagedachtenis van de overleden parochianen. Aansluitend: Kermisambiance in de Parochiezaal en in Café “Herleving” (Dorp).

Vlekkem kermis 2017.

Rommelmarkt en kunsttentoonstelling.

In het kleinste dorpje van Erpe-Mere kan je zondag 24 september vanaf 7 u rond snuisteren op de grote en gezellige rommelmarkt.
Van 10 tot 18u45 kan je op verschillende unieke locaties (kerk, 2 hoeves en het ontmoetingscentrum) het werk van tientallen kunstenaars gaan bekijken.
Zowat alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.
Om 12 uur is er een aperitiefconcert met receptie in het ontmoetingscentrum.
Om 22 u wordt er een groot vuurwerk aangeboden door het gemeentebestuur.